Over ons

Over UniqA


UniqA is ontstaan uit de samenwerking tussen Tadies en Resonate IT. UniqA is een IT-architectenbureau waarin gezamenlijk meer dan 17 jaar IT-architectuur ervaring zit. De eigenaren van Tadies en Resonate IT (respectievelijk Tom Schilperoort en Rick van der Mieden) werken al jaren samen als infrastructuur en Cloud architecten. Ze delen dezelfde passie voor het leveren van kwalitatief hoogstaande architectuurdiensten voor hun klanten. UniqA streeft er naar uniek te zijn in haar soort. Architectuur op een andere wijze. Deze feedback krijgen zij dan ook regelmatig terug van hun klanten. Vandaar ook de naam UniqA, Unique Architecture. Gedreven, scherpzinnig en eigentijds, komt UniqA tot de juiste oplossingen voor haar klanten. Niet alleen vanuit een technologisch perspectief, maar ook een die past bij de organisatie.

Over Rick van der Mieden

+31 6 23467809


Rick van der Mieden is een Infra en Cloud Architect met een Infrastructuur brede technische achtergrond. Rick heeft zijn ervaring opgedaan bij bedrijven als Getronics, Orange Telecom en T-Systems. Hij heeft gewerkt als system administrator, senior engineer/consultant, solution architect en infra architect. Tijdens zijn carrière heeft Rick ook veel van zijn collega’s gecoached. In 2012 heeft Rick zijn onderneming Resonate IT gestart en heeft hij zich gespecialiseerd in het vak van Infrastructuur en Cloud Architect en heeft al vele jaren ervaring in het opstellen van Infrastructuur en Cloud Architecturen tijdens opdrachten voor lokale overheid (Service Centrum Drechtsteden), centrale overheid (Justitie en Rijkswaterstaat), alsmede commerciële bedrijven als Ahold en Liberty Global. Voor verschillende Public Clouds, alsmede voor Private Clouds (software defined datacenters). Tevens is Rick gecertificeerd Cloud Architect Trainer en heeft hij voor Arcitura vele Cloud Professional en Cloud Architect cursussen gegeven over heel de wereld.

Over Tom Schilperoort

+31 6 51061876


Tom Schilperoort is een Infra en Cloud Architect met zowel een Infrastructuur brede technische als management achtergrond. Hij heeft ervaring opgedaan in diverse technische, (project)management en architect rollen tijdens opdrachten voor beursgenoteerde bedrijven (Telegraaf, ASML, NXP, T-Systems), (internationale) overheden (NAVO, Defensie, Rijkswaterstaat) en universiteiten (Leiden UV, EUR). Tom voert sinds 2012 uitsluitend opdrachten uit als Infra en Cloud architect en coached daarbij regelmatig technisch specialisten en andere architecten. Eerst vanuit zijn onderneming Tadies en vanaf 2016 vanuit UniqA. Tom heeft ruim 10 jaar ervaring met het opstellen van Infrastructuur architecturen en een aantal jaren in Cloud architecturen. In 2016 heeft Tom ook een diploma HBO Enterprise Architect gehaald. Hiermee laat hij zijn brede achtergrond en kennis in de IT extra tot uitdrukking komen.